אספה כללית של אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה (ע"ר)

מיקום: בית הספר עירוני א', רחוב הארבעה, תל אביב.

זמן: 20:00.

 

בשעה 20:00 לא היה קיים קוורום. האספה נדחתה בחצי שעה לפי התקנון.

 

האספה נפתחה ב-20:30.

נוכחים: 17 חברי אגודה. אורחת אחת.

 

לפי התקנון, יו"ר האגודה ליאת שחר-קשתן היא יו"ר האספה.

ליאת הציעה את חננאל לבנה כמזכיר הישיבה. ההצעה התקבלה פה אחד.

 

חננאל הקריא את חלקי התקנון הרלוונטיים לבחירות והבהיר את משמעותם.

 

דברי המועמדים:

גיא: אחראי על האתר, השנתון, פייסבוק, ג'וס ווידון ועוד.האג'נדה שלי היא לקדם כמה שיותר מדיה שאיננה ספרותית, לא על חשבון המדיה הספרותית. אני איש קולנוע ואני רוצה לקדם אספקטים אחרים של מד"ב ופנטסיה, ולכן ארגנתי הקרנות של סרטים. אני רוצה לקדם גם את דור העתיד – ולעודד את קיומן של פעילויות לילדים, כדי שעדיין יהיו סגל ומתנדבים בעתיד. בנוסף, חשוב לי לדאוג לשקיפות ונוכחות מוגברת של האגודה ברשת.

 

ליאת: עינת סיטרון לא רצה לעוד לכהונה. אנחנו רוצים להודות לה על תרומתה רבת השנים.

גם הדס משגב לא רצה והתפטרה לפני כשבוע. היא הייתה גזברית האגודה שנים רבות ותרמה לתחום באופן משמעותי. היא קבעה רבים מנהלי העבודה הן בגזברות האגודה והן בתחום הכספים בכנסים בו הייתה מעורבת שנים ארוכות.

 

ליאת: רצה ליו"ר. הייתי יו"ר כבר תקופה. רוצה להמשיך ולקדם את האגודה, את חברי הוועד ולעזור להם לקדם את הנושאים החשובים להם.

 

לימור: הגזברית החדשה. כבר שנים סגל באייקון ועולמות בתחום הכספים והקופות. הייתי בוועד האגודה בחודשיים האחרונים בתור גזברית ורוצה להמשיך לקדם בתחום הזה.

 

יבגני: השנה השנייה שלי שאני רץ. ממקימי אמא"י. השנה עברתי לצד של האגודה ועזרתי לקדם את ההיפרדות של אמא"י מאיתנו. מקווה בשנה הקרובה להשקיע יותר בנושאים של עשייה ארוכת טווח. להשקיע בתוכן שוטף בין אייקון ועולמות.

 

חננאל: זאת השנה השנייה שאני רץ. חבר סגל בשנים האחרונות. מעוניין להמשיך עם 46 א' כדי לסיים אותו השנה, להמשיך בשימור ידע, להמשיך עם השקיפות באגודה וללוות תהליכי עומק בתחום המחשוב, גיוס כוח האדם והפקת הלקחים באירועים המרכזיים של האגודה.

 

דותן: מתנדב באגודה מאז 2010. מתנדב תקופה ארוכה בכנסים. הייתי גם יו"ר פרס גפן ואני אחראי על המכתב החודשי של האגודה. הדברים שאני עוסק בהם ורוצה לקדם הם שימור ידע, והרבה דרכי עבודה של שיתוף ידע ועבודה בפרויקטים גדולים. כדי לעזור שאירועים כאלה יוכלו להתקיים ולקום. בנוסף, יש לי לא מעט ניסיון בתחומים אחרים ואשמח לעזור להם.

 

נדב [הוקרא על ידי חננאל]: שלום לכולכם,

שמי נדב מילר-אלמוג ואני מעוניין להגיש את מועמדותי לחברות בוועד האגודה. אני חבר גאה באגודה כבר כעשור וחצי מתוך 20 שנותיה, ולמרבה האירוניה, דווקא בשנה בה הגשתי את מועמדותי, שובצתי כמנחה באירוע מקביל. חבל שאתם לא שם, אתם מפסידים! שמעתי לראשונה על מעללי האגודה עוד בשירותי הצבאי (אי אז בשנות התשעים), אלא שלא היו לי אז הכסף או התנאים שיאפשרו לי להירשם. כשכבר הצלחתי להגיע למצב בו יכולתי להרשות לעצמי להירשם לאגודה, זאת הייתה עבורי חגיגה! מאז, שמרתי את כל כרטיסי החברות שלי, שנה אחר שנה, ואפילו את המכתב החודשי, כשהוא עוד היה מכתב ולא הודעת דוא"ל. בנוסף, אין שמח ממני שכמה מן האנשים שפעם רק שמעתי עליהם או ראיתי מרחוק, נמנים היום בין חבריי. בקיצור, האגודה חשובה לי!

הסיבה שאני מספר את כל ה"טלנובלה" הזאת היא, כי אני חושב שלאגודה, לפעיליה ולחבריה, מגיע שיהיו להם חברי ועד כאלה – פעילים שרוצים להיות שם, שמאמינים ברעיון האגודה ובמטרותיה, ולא כאלה שמתנדבים כנגד רצונם, רק לשם מצג שווא של פעילות תקינה, או כאלה שנמצאים שם מבלי שנבחרו באמת, פשוט כי לא היו מתנדבים אחרים. כך אפשר אולי לשרוד, אבל קשה עד בלתי אפשרי לשגשג, ואחרי 20 שנות פעילות, מגיע לאגודה לשגשג. אל תבינו לא נכון, יש כבר חברות/ים כאלה בוועד, אבל אני חושב שצריכים להיות עוד, ולכן החלטתי להגיש השנה את מועמדותי.

אני מביא איתי לשולחן יותר מאשר רצון טוב. יש לי גם ניסיון: הייתי מנהל התוכן של פנטסי.קון 2008, מנהל התוכן של אייקון 2010 (הראשון שהיה לאחר הפיצול הגדול) ואני מנהל את רצועת התוכן העיוני-ספרותי באייקון הנוכחי. הרציתי והנחיתי אירועים בעשרות כנסים, וגם השתדלתי לעזור לאגודה מחוץ לוועד במסגרת תפקידיי כמנהל אתר "הספרייה הפנטסטית", אתר "מכונת הכתיבה" ולאחרונה גם כמנהל השלוחה הישראלית של מגזין "SFF PLANET" החדש. אני לא רוצה להבטיח הרים וגבעות. היו לנו גם מספיק כאלה. אבל אני כן מבטיח שאם יתאפשר לי להצטרף לוועד, אפעל כמיטב יכולתי כדי לסייע לאגודה בפרסום, בשיווק, בהתקשרות עם גורמי חוץ ובקידום מעמדה בקהילה!

תודה ושיהיה לנו עשור שלישי מוצלח באגודה!

 

דברי המועמדות לוועדת ביקורת:

ענבר: שתינו רוצות להמשיך את הנעשה בשנה האחרונה. להמשיך עם מה שהתחלנו – לפקח, לעבור על תקנונים ולקרוא פרוטוקולים. להגביר את הנראות של ועדת הביקורת כדי שיותר אנשים ידעו שאפשר לפנות אליה ולאפשר את מילוי תפקידה.

הייתי חברת ועד בעבר וכן חברת ועדת הביקורת.

יעל הייתה סגל בכנסים מאז 2006.

לשתינו יש הרבה ניסיון עם האגודה.

 

שאלות מחברי האספה:

שאלה של תומר: מה מצבכם מבחינת עומס?

גיא: בזמינות נמוכה. לא ידוע עד מתי.

ליאת: אמורה ללדת בדצמבר ואז תהיה לי חופשת לידה. בפעם שעברה לא הייתי בוועד כי לא ידעתי מה יקרה, הפעם אני יודעת שאוכל להישאר בוועד.

לימור: זמינות גבוהה.

יבגני: זמינות מאתגרת בגלל אילוצים של מקום העבודה. אבל אני יודע לתמרן. זה גם יתאזן.

חננאל: זמינות גבוהה, לאור כך שמתפנה לי יותר זמן משנה שעברה.

דותן: זמינות גבוהה. עבודה שגרתית של ראשון עד חמישי. זמין כרגיל.


שאלה של עמנואל: מה במקרה של יו"ר זמני לאור התשובה של ליאת?

ענבר מוועדת ביקורת: לא חושבת שתהיה בעיה מכיוון שהוועד הוא זה שבוחר את היו"ר בכל מקרה. אם נזהה בעיה נדבר עם הוועד.

 

שאלה של הדס: עד כמה אתם חושבים שהוועד מתערב בפרויקטים? מהי מידת המעורבות הנכונה לדעתכם?

ליאת: ניסחנו בשנה האחרונה מסמך שמפרט מה תחומי ההתערבות בכנסים הגדולים. למנהל פרויקט באגודה יש יד יחסית חופשית כל עוד הוא עומד בפרמטרים של חוקיות, הגדרות ואחריות כספית.

חננאל: צריך להיות מעורב בנושאים של יציבות: חוקית, כספית ושם טוב.

ליאת: וגם אחידות בנהלים שונים בין אירועים של האגודה.

 

שאלת גל: יש פניות לוועדת ביקורת?

ענבר: יש פניות לגבי נהלים ושאלות הבהרה. לא ניכנס לפרטים בגלל החיסיון. לא היה משהו דרמטי. יכול להיות שלא מכירים אותנו ולכן פונים לוועד ולא אלינו. דוגמאות לשאלות רלוונטיות זה כמו השאלה של עמנואל על נבצרות של יו"ר האגודה.

 

שאלת גל: פרסום. מה עושים וכמה?

חננאל: לא מספיק. הגדלנו חשיפה בפייסבוק, בניסיון לקדם את האתר ועוד. הבעיה הגדולה היא שאין מישהו שאחראי באופן אישי לנושא. לאורך השנה ניסינו לגייס מספר אנשים לנושא, אך הם לא שרדו. נשמח מאוד למתנדבים שיעזור לנו לקדם נושא זה.

 

שאלת עמנואל: יש אלפי אנשים שמגיעים ואינם חברי אגודה. מה קורה עם זה?

ליאת: מגדילים את הנושא. הוצאת הדוכן האגודה, שילוט, שקופית חסות. הנחה לחברי האגודה בדוכנים בכנסים. אבל אין ספק שזה נקודת חולשה. יש יותר חברי אגודה.  יו"ר ועדת פרס גפן שעבד השנה באמת השקיע השנה והצליח לקדם את הפרויקט הזה והצליח בשיווק. לדוג' בחגיגות ה-20 נעמה שלחה מידע לעיתונאים.

 

שאלה לגיא מגל: קידום טלוויזיה וסרטים. מה עם אורחים מחו"ל?

גיא: כן. זה אחד מהדברים הראשונים שעברתי עליהם בוועד. אין אפשרות ל-2 אורחי כבוד במקביל, אבל אפשרנו להכניס אנשים מתחום הסרטים והטלוויזיה לרשימת אורחי הכבוד.

ליאת בהקשר הזה: נרצה להעלות באספת דצמבר את נושא שינוי מטרות לכלול יוצרי מד"ב ופנטזיה ולא רק סופרים.

 

עינת סיטרון ועמנואל לוטם התנדבו לשמש כוועדת בחירות באספה זו.

 

מספר המצביעים: 6 ייפוי כוח ו-17 נוכחים.

חברי הוועד שנבחרו: ליאת שחר-קשתן, לימור נעמן, יבגני קנטור, גיא בוסקו, דותן צור, נדב מילר-אלמוג וחננאל לבנה

חברי ועדת ביקורת שנבחרו: ענבר מאירסון ויעל זבולונוב.

 

הוועד החדש התכנס ללא נדב מילר-אלמוג ובחר פה אחד ליאת שחר-קשתן ליו"ר הוועד.